Rabarber, vanilj och timutpeppar­sylt

Sylt med rabarber, vanilj och timutpeppar
Rabarbersylt med vaniljstång och timutpeppar är en ovanligt god kombination. Servera sylten till ostbrickan eller på mackan tillsammans med en kopp te.
Rabarber, vanilj och timutpeppar­sylt
Betyg: (0st)

Ingredienser

500 g rabarber
250 g Dansukker Syltsocker (ca 3 dl)
1 vaniljstång
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vatten
Några korn mortlad timutpeppar (kan bytas mot Sichuan- eller rosépeppar)

Skölj och skiva rabarbern.

Blanda rabarber och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3-10 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha.

Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker