Rabarbercurd

Hemmagjord curd är så gott! Gör din egen rabarbercurd och fyll dina bakverk med en härlig sötsyrliga curd. Passar utmärkt i tårtan!

cirka 1/2 liter

Betyg (673 st)

Ingredienser

500 g rabarber
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
2 krm kardemumma
2 ägg
50 g osaltat smör

Instruktioner

Skölj rabarbern och skär den i små bitar. Koka rabarbern med vatten tills det blivit mos. Vispa upp äggen lätt och rör ner i moset. Pressa moset genom en sil ner i en ren kastrull. Tillsätt syltsocker och kardemumma och sjud under omrörning i 2-3 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med elvisp tills curden svalnat av. Häll upp på väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara i kylskåp.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.