Rabarbercurd

Hemmagjord curd är så gott! Gör din egen rabarbercurd och fyll dina bakverk med en härlig sötsyrliga curd. Passar utmärkt i tårtan!

cirka 1/2 liter

Betyg (750 st)

Sätt betyg

Ingredienser

500 g rabarber
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
2 krm kardemumma
2 ägg
50 g osaltat smör

Instruktioner

Skölj rabarbern och skär den i små bitar. Koka rabarbern med vatten tills det blivit mos. Vispa upp äggen lätt och rör ner i moset. Pressa moset genom en sil ner i en ren kastrull. Tillsätt syltsocker och kardemumma och sjud under omrörning i 2-3 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med elvisp tills curden svalnat av. Häll upp på väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara i kylskåp.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.