Rabarbergrottor

Ljuvligt goda rabarbergrottor med hemkokt rabarbersylt.
- Recept Frida Skattberg
Rabarbergrottor
Betyg: (949st)

Ingredienser

    Rabarbersylt

    • 500 g rabarber
    • 2.5 dl Dansukker Syltsocker
    • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Rabarbergrottor

    • 200 g rumsvarmt smör
    • 1 dl Dansukker Strösocker
    • 3.75 dl vetemjöl
    • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl rabarbersylt

    Rabarbersylt

    1. Skölj och skär rabarbern i ca. 2-3 cm breda bitar, lägg dem i en kastrull tillsammans med syltsocker och vaniljsocker. Låt koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda i ca. 10-15 minuter, rör om då och då. Mosa rabarbern lite när den blivit mjuk.
    2. Häll upp på väl rengjord och värmetålig burk. Förslut med lock och låt svalna helt.

    Rabarbergrottor
    1. Börja med att sätta ugnen på 180°c över/undervärme och placera ut 20 stabila muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
    2. Knåda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Rulla till 20 jämnstora bollar och lägg dem i formarna. Gör en grop i varje degboll med t.ex. ett rundat träskaft av en slev och fyll sedan groparna med rabarbersylten. 
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tills de fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna innan servering.