Ingredienser
250 g rabarber
225 g smör
2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma, stött
1/2 tsk salt
75 g vit choklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Skölj och hacka rabarber i mindre bitar. Vispa smör och sockersorterna ljust och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver, bikarbonat, kardemumma och salt och vänd ner i smeten. Tillsätt rabarbern, 2/3 av chokladen och rör ihop till en jämn deg.
Dela degen i två och rulla till längder. Dela i 16 bitar var på ca 30 g och rulla till kulor. Lägg kulorna med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna och strö på resten av chokladen. Grädda i 15-16 min.
Tips!
Tärna och frys in rabarber när det är säsong. Då har du nära till sommar året om.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.