Rabarberkompott med kanelglass

Rabarberkompott med kanelglass är en oväntat god kombination. Gör din egen kanelglass och servera tillsammans med denna läckra rabarberkompott.

4 portioner

Betyg (8 st)

Ingredienser

Glass
4 äggulor
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Vit Sirap
1-2 tsk mald kanel

Kompott
1 liter rabarber i bitar
1/4 liter jordgubbssaft, utspädd
1 msk färskpressad citronsaft
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk potatismjöl

Instruktioner

Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker. Koka upp mjölk, grädde, sirap och kanel. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Lägg rabarberbitar, de båda safterna samt florsocker i en kastrull och koka tills rabarbern mjuknat. Rör i vaniljsockret. Lös potatismjölet i lite vatten och red av kompotten. Servera kompotten ljummen eller kall tillsammans med glassen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.