Rabarberkompott med kanelglass

4 portioner
Rabarberkompott med kanelglass
Betyg: (1st)

Ingredienser

    Glass

    • 4 äggulor
    • 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 dl mjölk
    • 1 1/2 dl vispgrädde
    • 1 dl Dansukker Vit Sirap
    • 1-2 tsk mald kanel

    Kompott

    • 1 liter rabarber i bitar
    • 1/4 liter jordgubbssaft, utspädd
    • 1 msk färskpressad citronsaft
    • 1 dl Dansukker Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 msk potatismjöl

    Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker. Koka upp mjölk, grädde, sirap och kanel. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

    Lägg rabarberbitar, de båda safterna samt florsocker i en kastrull och koka tills rabarbern mjuknat. Rör i vaniljsockret. Lös potatismjölet i lite vatten och red av kompotten. Servera kompotten ljummen eller kall tillsammans med glassen.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker