Rabarberlemonad

Läskande rabarberlemonad som är ljuvlig att ta fram under varma sommardagar. Blanda med bubbelvatten för spritsigare smak.

ca 2 liter

1 timme

Betyg (730 st)

Ingredienser

2 kg rabarber
1 1/2 l vatten
1 kg Dansukker Svenskt Strösocker
saft från 1 citron

Valfri smaksättning
ca 20 g riven ingefära

Instruktioner

Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg i en kastrull med vattnet och låt koka i cirka 10 minuter, tills rabarbern är helt mjuk.

Sila av saften. Rengör kastrullen och häll tillbaka saften i kastrullen. Tillsätt socker, citronsaft och ingefära om så önskas. Koka upp saften i cirka 3 minuter och skumma av.

Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!