Rabarberlemonad

Läskande rabarberlemonad som är ljuvlig att ta fram under varma sommardagar. Blanda med bubbelvatten för spritsigare smak.

ca 2 liter

1 timme

Betyg (729 st)

Ingredienser

2 kg rabarber
1 1/2 l vatten
1 kg Dansukker Svenskt Strösocker
saft från 1 citron

Valfri smaksättning
ca 20 g riven ingefära

Instruktioner

Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg i en kastrull med vattnet och låt koka i cirka 10 minuter, tills rabarbern är helt mjuk.

Sila av saften. Rengör kastrullen och häll tillbaka saften i kastrullen. Tillsätt socker, citronsaft och ingefära om så önskas. Koka upp saften i cirka 3 minuter och skumma av.

Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.