Rabarberlemonad

Läskande rabarberlemonad som är ljuvlig att ta fram under varma sommardagar. Blanda med bubbelvatten för spritsigare smak.

ca 2 liter

1 timme

Betyg (781 st)

Ingredienser

2 kg rabarber
1 1/2 l vatten
1 kg Dansukker Svenskt Strösocker
saft från 1 citron

Valfri smaksättning
ca 20 g riven ingefära

Instruktioner

Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg i en kastrull med vattnet och låt koka i cirka 10 minuter, tills rabarbern är helt mjuk.

Sila av saften. Rengör kastrullen och häll tillbaka saften i kastrullen. Tillsätt socker, citronsaft och ingefära om så önskas. Koka upp saften i cirka 3 minuter och skumma av.

Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.