Rabarbermarmelad med kardemumma och vanilj

Varför inte variera rabarbermarmeladen med olika kryddor och smaksättningar så att den blir precis som du vill ha den? Den här rabarbermarmeladen har smak av kardemumma och vanilj och passar till allt från rostat bröd till tårtfyllning.

2 burkar

25 minuter

Betyg (396 st)

Ingredienser

500 g rabarber
500 g Dansukker Syltsocker
2 tsk kardemumma, malen
1 vaniljstång

Instruktioner

Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma
i en gryta.

Dela vaniljstången på mitten och sedan på mitten igen, tillsätt i grytan. Låt koka i 5 minuter.

Skumma väl. Ta ut vaniljstången och mixa marmeladen så att det blir lite bitar kvar.

Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!