Rabarbermarmelad med kardemumma och vanilj

2 burkar 25 minuter
Varför inte variera rabarbermarmeladen med olika kryddor och smaksättningar så att den blir precis som du vill ha den? Den här rabarbermarmeladen har smak av kardemumma och vanilj och passar till allt från rostat bröd till tårtfyllning.
Rabarbermarmelad med kardemumma och vanilj
Betyg: (79st)

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 500 g Dansukker Syltsocker
  • 2 tsk kardemumma, malen
  • 1 vaniljstång

Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma
i en gryta.

Dela vaniljstången på mitten och sedan på mitten igen, tillsätt i grytan. Låt koka i 5 minuter.

Skumma väl. Ta ut vaniljstången och mixa marmeladen så att det blir lite bitar kvar.

Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker