Rabarberpaj

Ett underbart recept på rabarberpaj toppad med rabarbergelé. Denna härliga rabarberpaj serveras bäst med vaniljkräm.

ca. 8 portioner

Betyg (49 st)

Ingredienser

Skal
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
3 msk Dansukker Florsocker
1 äggula

Rabarbergelé
7 hg rabarber i 2 cm stora bitar
2 dl vatten
3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Vaniljkräm
6 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl grädde
2 msk potatismjöl

Garnering
rostad, flagad mandel

Instruktioner

Arbeta samman vetemjöl, margarin, florsocker och äggula ,ingredienserna till skalet, och låt vila i kylskåp i 1 timme. Sätt ugnen på 175 °C.

Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klä formen med degen. Nagga. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.

Sjud rabarbern och vattnet i en rostfri kastrull tills rabarbern är mjuk. Tillsätt gelésockret och koka i 30 sekunder. När rabarberblandningen börjar stelna hälls den i skalet.

När rabarberblandningen börjar stelna hälls den i skalet.

Vispa samman allt till krämen, utom vaniljsockret, i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Låt kallna. Tillsätt vaniljsockret. Bred krämen över rabarbern.

Strö över den rostade mandeln. Ställ rabarberpajen kallt till serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Pannkakor med äpplekompott och citrongrädde

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Krämig citronpaj

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Scones med ost och skinka

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken. 

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.