Rabarberpaj

Ett underbart recept på rabarberpaj toppad med rabarbergelé. Denna härliga rabarberpaj serveras bäst med vaniljkräm.

ca. 8 portioner

Betyg (48 st)

Ingredienser

Skal
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
3 msk Dansukker Florsocker
1 äggula

Rabarbergelé
7 hg rabarber i 2 cm stora bitar
2 dl vatten
3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Vaniljkräm
6 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl grädde
2 msk potatismjöl

Garnering
rostad, flagad mandel

Instruktioner

Arbeta samman vetemjöl, margarin, florsocker och äggula ,ingredienserna till skalet, och låt vila i kylskåp i 1 timme. Sätt ugnen på 175 °C.

Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klä formen med degen. Nagga. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.

Sjud rabarbern och vattnet i en rostfri kastrull tills rabarbern är mjuk. Tillsätt gelésockret och koka i 30 sekunder. När rabarberblandningen börjar stelna hälls den i skalet.

När rabarberblandningen börjar stelna hälls den i skalet.

Vispa samman allt till krämen, utom vaniljsockret, i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Låt kallna. Tillsätt vaniljsockret. Bred krämen över rabarbern.

Strö över den rostade mandeln. Ställ rabarberpajen kallt till serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.