Rabarberpaj

Ett underbart recept på rabarberpaj toppad med rabarbergelé. Denna härliga rabarberpaj serveras bäst med vaniljkräm.

ca. 8 portioner

Betyg (39 st)

Ingredienser

Skal
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
3 msk Dansukker Florsocker
1 äggula

Rabarbergelé
7 hg rabarber i 2 cm stora bitar
2 dl vatten
3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Vaniljkräm
6 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl grädde
2 msk potatismjöl

Garnering
rostad, flagad mandel

Instruktioner

Arbeta samman vetemjöl, margarin, florsocker och äggula ,ingredienserna till skalet, och låt vila i kylskåp i 1 timme. Sätt ugnen på 175 °C.

Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klä formen med degen. Nagga. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.

Sjud rabarbern och vattnet i en rostfri kastrull tills rabarbern är mjuk. Tillsätt gelésockret och koka i 30 sekunder. När rabarberblandningen börjar stelna hälls den i skalet.

När rabarberblandningen börjar stelna hälls den i skalet.

Vispa samman allt till krämen, utom vaniljsockret, i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Låt kallna. Tillsätt vaniljsockret. Bred krämen över rabarbern.

Strö över den rostade mandeln. Ställ rabarberpajen kallt till serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.