Rabarberpaj

ca. 8 portioner
Se vårt recept på en härlig rabarberpaj med rabarbergelé på toppen och vaniljkräm.
Rabarberpaj
Betyg: (33st)

Ingredienser

    Skal

    • 2 1/2 dl vetemjöl
    • 100 g smör eller margarin
    • 3 msk Dansukker Florsocker
    • 1 äggula

    Rabarbergelé

    • 7 hg rabarber i 2 cm stora bitar
    • 2 dl vatten
    • 3 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Vaniljkräm

    • 6 äggulor
    • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 3 dl grädde
    • 2 msk potatismjöl

    Garnering

    • rostad, flagad mandel

    Arbeta samman vetemjöl, margarin, florsocker och äggula ,ingredienserna till skalet, och låt vila i kylskåp i 1 timme. Sätt ugnen på 175 °C.

    Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klä formen med degen. Nagga. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.

    Sjud rabarbern och vattnet i en rostfri kastrull tills rabarbern är mjuk. Tillsätt gelésockret och koka i 30 sekunder. När rabarberblandningen börjar stelna hälls den i skalet.

    När rabarberblandningen börjar stelna hälls den i skalet.

    Vispa samman allt till krämen, utom vaniljsockret, i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Låt kallna. Tillsätt vaniljsockret. Bred krämen över rabarbern.

    Strö över den rostade mandeln. Ställ rabarberpajen kallt till serveringen.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker