Rabarbersaft

Rabarbersaft är både enkelt att göra och smakar underbart en varm sommardag. Koka din egen rabarbersaft och bjud på! Passar utmärkt till fikat!

cirka 2 liter

Betyg (570 st)

Ingredienser

2 kg rabarber
1 1/2 l vatten
saft från 1 citron
1 kg Dansukker Strösocker

Instruktioner

Skölj rabarbern. Skär den i bitar. Koka med vattnet tills rabarbern är helt mjuk. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Rengör grytan och häll tillbaka saften. Tillsätt socker och citronsaft. Koka under ständig skumning tills saften är helt klar. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara svalt.

Rabarbern kan bytas ut mot valfria bär eller frukter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.