Ingredienser
750 g rabarber
2 ekologiska citroner
15 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg Dansukker Strösocker
Instruktioner
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg dem i en kastrull.
Skiva citronerna och tillsätt dem och citronsyran till rabarbern.
Koka upp vattnet och häll det över rabarbern.
Sätt på ett lock och ställ svalt minst 24 timmar.
Efter 24 timmar så silar du bort rabarbern.
Rör i 1 kg strösocker och koka cirka 5 minuter.
Häll upp i rena flaskor och förvara svalt.
Recept Joel Lindqvist
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.