Rabarbersylt

- Recept Theresia Franklin
Enklast tänkbara sommarsylt kokar man på färska rabarber och syltsocker. Vill man få en härlig röd färg på sylten kan man röra ner lite rödbetsjuice mot slutet av syltkoket.

Betyg (29 st)

Ingredienser

400 g rabarberbitar
1/2 dl vatten
2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
2–3 msk rödbetsjuice

Instruktioner

Skala rabarbern och skär den i centimetertjocka bitar. Koka samman rabarberbitar, vatten och syltsocker tills allt socker löst sig. Låt koka ytterligare några minuter på medelvärme, till en krämig sylt. Rör eventuellt ner några skedar rödbetsjuice för vackrare färg. Skumma av sylten ordentligt. Häll på ren, torr burk, låt svalna och förvara kallt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.