Rabarbersylt - Recept

Rabarbersylt

Enklast tänkbara sommarsylt kokar man på färska rabarber och syltsocker. Vill man få en härlig röd färg på sylten kan man röra ner lite rödbetsjuice mot slutet av syltkoket.
- Recept Theresia Franklin
Rabarbersylt
Betyg (4st)

Ingredienser

  • 400 g rabarberbitar
  • 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
  • 2–3 msk rödbetsjuice

Skala rabarbern och skär den i centimetertjocka bitar. Koka samman rabarberbitar, vatten och syltsocker tills allt socker löst sig. Låt koka ytterligare några minuter på medelvärme, till en krämig sylt. Rör eventuellt ner några skedar rödbetsjuice för vackrare färg. Skumma av sylten ordentligt. Häll på ren, torr burk, låt svalna och förvara kallt.


;