Rabarbersylt

- Recept Theresia Franklin
Enklast tänkbara sommarsylt kokar man på färska rabarber och syltsocker. Vill man få en härlig röd färg på sylten kan man röra ner lite rödbetsjuice mot slutet av syltkoket.

Betyg (26 st)

Ingredienser

400 g rabarberbitar
1/2 dl vatten
2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
2–3 msk rödbetsjuice

Instruktioner

Skala rabarbern och skär den i centimetertjocka bitar. Koka samman rabarberbitar, vatten och syltsocker tills allt socker löst sig. Låt koka ytterligare några minuter på medelvärme, till en krämig sylt. Rör eventuellt ner några skedar rödbetsjuice för vackrare färg. Skumma av sylten ordentligt. Häll på ren, torr burk, låt svalna och förvara kallt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!