Rabarbertrifle

- Recept Anne au Chocolat
Denna trifle innehåller vanilj, syrlig rabarberkompott, lättvispad grädde och sist men inte minst, hemgjorda makrons med farinsocker. Enkelt men beroendeframkallande.

4 portioner

Betyg (3 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rabarberkompott
300 g ekologisk rabarber
1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
1 ekologisk vaniljstång

Makrons
60 g ekologiska mandlar
2 dl Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
1 ekologisk äggvita

Dekoration
3 dl ekologisk vispgrädde

Instruktioner

Tips: Triflerna kan serveras direkt men också förberedas några timmar innan servering, förvaras då i kylen. Dock blir makronerna lite mjuka, det är en fråga om smak.
Tips: Använd mandelmjöl istället för hela mandlar till makronerna.

Rabarberkompott
Skär rabarbern i 1 cm bitar. Lägg rabarber, socker, vaniljfrö- och stång i en kastrull och koka upp. Låt rabarberkompotten sjuda i 5 minuter tills det mjuknat. Låt kompotten svalna och förvara sedan i kylen tills den ska serveras.

Makarons
Sätt ugnen på 160 grader, varmluft. Mixa mandlarna till mandelmjöl. Tillsätt farinsocker och äggvita och blanda snabbt tills massan är jämn. Lägg makronmassan i en spritspåse med tyll och spritsa ut runda makrons, i storleken som 1 krona, med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15-17 minuter. Låt svalna på plåten och förvara dem sedan i en lufttät behållare tills servering.

Dekoration
Vispa grädden lätt. Varva krossade makrons, vispad grädde och rabarberkompott i fyra serveringsglas.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.