Rabarbertrifle

- Recept Anne au Chocolat
Denna trifle innehåller vanilj, syrlig rabarberkompott, lättvispad grädde och sist men inte minst, hemgjorda makrons med farinsocker. Enkelt men beroendeframkallande.

4 portioner

Betyg (2 st)

Ingredienser

Rabarberkompott
300 g ekologisk rabarber
1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
1 ekologisk vaniljstång

Makrons
60 g ekologiska mandlar
2 dl Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
1 ekologisk äggvita

Dekoration
3 dl ekologisk vispgrädde

Instruktioner

Tips: Triflerna kan serveras direkt men också förberedas några timmar innan servering, förvaras då i kylen. Dock blir makronerna lite mjuka, det är en fråga om smak.
Tips: Använd mandelmjöl istället för hela mandlar till makronerna.

Rabarberkompott
Skär rabarbern i 1 cm bitar. Lägg rabarber, socker, vaniljfrö- och stång i en kastrull och koka upp. Låt rabarberkompotten sjuda i 5 minuter tills det mjuknat. Låt kompotten svalna och förvara sedan i kylen tills den ska serveras.

Makarons
Sätt ugnen på 160 grader, varmluft. Mixa mandlarna till mandelmjöl. Tillsätt farinsocker och äggvita och blanda snabbt tills massan är jämn. Lägg makronmassan i en spritspåse med tyll och spritsa ut runda makrons, i storleken som 1 krona, med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15-17 minuter. Låt svalna på plåten och förvara dem sedan i en lufttät behållare tills servering.

Dekoration
Vispa grädden lätt. Varva krossade makrons, vispad grädde och rabarberkompott i fyra serveringsglas.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.