Ingredienser
Rabarberkompott
300 g ekologisk rabarber
1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
1 ekologisk vaniljstång
Makrons
60 g ekologiska mandlar
2 dl Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
1 ekologisk äggvita
Dekoration
3 dl ekologisk vispgrädde
Instruktioner
Tips: Triflerna kan serveras direkt men också förberedas några timmar innan servering, förvaras då i kylen. Dock blir makronerna lite mjuka, det är en fråga om smak.
Tips: Använd mandelmjöl istället för hela mandlar till makronerna.
Rabarberkompott
Skär rabarbern i 1 cm bitar. Lägg rabarber, socker, vaniljfrö- och stång i en kastrull och koka upp. Låt rabarberkompotten sjuda i 5 minuter tills det mjuknat. Låt kompotten svalna och förvara sedan i kylen tills den ska serveras.
Makarons
Sätt ugnen på 160 grader, varmluft. Mixa mandlarna till mandelmjöl. Tillsätt farinsocker och äggvita och blanda snabbt tills massan är jämn. Lägg makronmassan i en spritspåse med tyll och spritsa ut runda makrons, i storleken som 1 krona, med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15-17 minuter. Låt svalna på plåten och förvara dem sedan i en lufttät behållare tills servering.
Dekoration
Vispa grädden lätt. Varva krossade makrons, vispad grädde och rabarberkompott i fyra serveringsglas.
- Recept Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.