Rabarbertrifle

- Recept Anne au Chocolat
Denna trifle innehåller vanilj, syrlig rabarberkompott, lättvispad grädde och sist men inte minst, hemgjorda makrons med farinsocker. Enkelt men beroendeframkallande.

4 portioner

Betyg (3 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rabarberkompott
300 g ekologisk rabarber
1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
1 ekologisk vaniljstång

Makrons
60 g ekologiska mandlar
2 dl Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
1 ekologisk äggvita

Dekoration
3 dl ekologisk vispgrädde

Instruktioner

Tips: Triflerna kan serveras direkt men också förberedas några timmar innan servering, förvaras då i kylen. Dock blir makronerna lite mjuka, det är en fråga om smak.
Tips: Använd mandelmjöl istället för hela mandlar till makronerna.

Rabarberkompott
Skär rabarbern i 1 cm bitar. Lägg rabarber, socker, vaniljfrö- och stång i en kastrull och koka upp. Låt rabarberkompotten sjuda i 5 minuter tills det mjuknat. Låt kompotten svalna och förvara sedan i kylen tills den ska serveras.

Makarons
Sätt ugnen på 160 grader, varmluft. Mixa mandlarna till mandelmjöl. Tillsätt farinsocker och äggvita och blanda snabbt tills massan är jämn. Lägg makronmassan i en spritspåse med tyll och spritsa ut runda makrons, i storleken som 1 krona, med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15-17 minuter. Låt svalna på plåten och förvara dem sedan i en lufttät behållare tills servering.

Dekoration
Vispa grädden lätt. Varva krossade makrons, vispad grädde och rabarberkompott i fyra serveringsglas.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?