Rabarbertrifle - Recept

Rabarbertrifle

4 portioner
Denna trifle innehåller vanilj, syrlig rabarberkompott, lättvispad grädde och sist men inte minst, hemgjorda makrons med farinsocker. Enkelt men beroendeframkallande.
- Recept Anne au Chocolat
Rabarbertrifle
Betyg (0st)

Ingredienser

    Rabarberkompott

    • 300 g ekologisk rabarber
    • 1 3/4 dl Dansukker EKO Socker
    • 1 ekologisk vaniljstång

    Makrons

    • 60 g ekologiska mandlar
    • 2 dl Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
    • 1 ekologisk äggvita

    Dekoration

    • 3 dl ekologisk vispgrädde

    Tips: Triflerna kan serveras direkt men också förberedas några timmar innan servering, förvaras då i kylen. Dock blir makronerna lite mjuka, det är en fråga om smak.
    Tips: Använd mandelmjöl istället för hela mandlar till makronerna.

    Rabarberkompott
    Skär rabarbern i 1 cm bitar. Lägg rabarber, socker, vaniljfrö- och stång i en kastrull och koka upp. Låt rabarberkompotten sjuda i 5 minuter tills det mjuknat. Låt kompotten svalna och förvara sedan i kylen tills den ska serveras.

    Makarons
    Sätt ugnen på 160 grader, varmluft. Mixa mandlarna till mandelmjöl. Tillsätt farinsocker och äggvita och blanda snabbt tills massan är jämn. Lägg makronmassan i en spritspåse med tyll och spritsa ut runda makrons, i storleken som 1 krona, med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15-17 minuter. Låt svalna på plåten och förvara dem sedan i en lufttät behållare tills servering.

    Dekoration
    Vispa grädden lätt. Varva krossade makrons, vispad grädde och rabarberkompott i fyra serveringsglas.


    ;