Ingredienser
3 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl flytande margarin
2 1/2 dl filmjölk
3 msk röd karamellfärg
Glasyr
400 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
2 msk färskpressad citronsaft
4 dl Dansukker Florsocker
Garnering
Chokladpraliner
Instruktioner
Vispa socker och ägg lätt och luftigt. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med vitvinsvinäger, margarin och filmjölk. Tillsätt färgen och blanda väl.
Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna ett par minuter i formen innan den stjälps upp på galler för att kallna.
Vispa samman ost, citronsaft och florsocker. Dela kakan i tre delar och bre glasyr på två av dem. Lägg samman bottnarna, den utan glasyr läggs överst.Täck hela kakan med glasyr. Dekorera med praliner.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!