3 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl flytande margarin
2 1/2 dl filmjölk
3 msk röd karamellfärg
Glasyr
400 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
2 msk färskpressad citronsaft
4 dl Dansukker Florsocker
Garnering
Chokladpraliner
Vispa socker och ägg lätt och luftigt. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med vitvinsvinäger, margarin och filmjölk. Tillsätt färgen och blanda väl.
Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna ett par minuter i formen innan den stjälps upp på galler för att kallna.
Vispa samman ost, citronsaft och florsocker. Dela kakan i tre delar och bre glasyr på två av dem. Lägg samman bottnarna, den utan glasyr läggs överst.Täck hela kakan med glasyr. Dekorera med praliner.
Receptet är framtaget av