Ren & varm chokladglädje

Underbar gå-bort-present till de små. Gör dina egna renar och ge bort. Sen är det bara att blanda innehållet av chokladpulver, choklad och marshmallows med mjölk och njut!

Betyg (422 st)

Sätt betyg

Ingredienser

För 1 påse (ger 4 koppar)
4 msk kakao
4 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
30 g mörka eller ljusa chokladknappar
20 g minimarshmallows
cellofanstrut
piprensare i valfri färg
plastögon
röda tygbollar till näsan

Tillbehör till 4 koppar
12 dl mjölk
2 dl vispgrädde
Dansukker Svensk Ljus Sirap

Instruktioner

Blanda kakao, socker och vaniljsocker i en skål och rör om. Fördela chokladpulvret i cellofanstruten. Tillsätt chokladknappar och minimarshmallows.

Snurra cellofanen och knyt ihop med en piprensare. Klistra fast plastögon och näsa.

Klipp av en liten bit av strutens tipp och låt pulvret rinna ner i en kastrull med mjölk. Koka upp och häll sedan upp i 4 muggar. Toppa med vispad grädde. Strö över chokladknapparna och marshmallowsen och ringla över sirap.

Tips!
Gör en fin etikett och sätt fast och ge bort som present.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.