Ren & varm chokladglädje

Underbar gå-bort-present till de små. Gör dina egna renar och ge bort. Sen är det bara att blanda innehållet av chokladpulver, choklad och marshmallows med mjölk och njut!

Betyg (219 st)

Ingredienser

För 1 påse (ger 4 koppar)
4 msk kakao
4 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
30 g mörka eller ljusa chokladknappar
20 g minimarshmallows
cellofanstrut
piprensare i valfri färg
plastögon
röda tygbollar till näsan

Tillbehör till 4 koppar
12 dl mjölk
2 dl vispgrädde
Dansukker Svensk Ljus Sirap

Instruktioner

Blanda kakao, socker och vaniljsocker i en skål och rör om. Fördela chokladpulvret i cellofanstruten. Tillsätt chokladknappar och minimarshmallows.

Snurra cellofanen och knyt ihop med en piprensare. Klistra fast plastögon och näsa.

Klipp av en liten bit av strutens tipp och låt pulvret rinna ner i en kastrull med mjölk. Koka upp och häll sedan upp i 4 muggar. Toppa med vispad grädde. Strö över chokladknapparna och marshmallowsen och ringla över sirap.

Tips!
Gör en fin etikett och sätt fast och ge bort som present.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.