Revben med citrussallad och senapskräm

4 portioner

Betyg (1 st)

Ingredienser

Revben
1 kg tjocka revben
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald kardemumma
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
Smör eller margarin

Citrussallad
2-3 apelsiner
1 lime
1 rödlök
1 msk finhackad röd chili
1 riven vitlöksklyfta
1 msk riven, färsk ingefära
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1/2 tsk grovmald svartpeppar

Senapskräm
1 msk krossade senapsfrön
1 msk Colman senapspulver
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche 38%

Instruktioner

Revben
Blanda samman sockret med kryddorna. Bryn köttet i matfett i en stekpanna så att det får färg. Bred kryddblandningen på revbenen. Lägg i en långpanna och stek i cirka 30 minuter i 175 °C.

Citrussallad
Skär skalen av apelsinerna och limen och skär ut filéer av frukterna. Skala, halvera och skär tunna båtar av löken. Blanda samman samtliga ingredienser till salladen i en skål.

Senapskräm
Blanda de båda senapssorterna med vinäger och sirap. Tillsätt grädden och vispa det till en kräm. Rör i crème fraichen och vispa det igen till önskvärd konsistens.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.