Revben med citrussallad och senapskräm

Revben med citrussallad och senapskräm

4 portioner
Revben med citrussallad och senapskräm
Betyg (1st)

Ingredienser

Revben
1 kg tjocka revben
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald kardemumma
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
Smör eller margarin

Citrussallad
2-3 apelsiner
1 lime
1 rödlök
1 msk finhackad röd chili
1 riven vitlöksklyfta
1 msk riven, färsk ingefära
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1/2 tsk grovmald svartpeppar

Senapskräm
1 msk krossade senapsfrön
1 msk Colman senapspulver
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche 38%

Revben
Blanda samman sockret med kryddorna. Bryn köttet i matfett i en stekpanna så att det får färg. Bred kryddblandningen på revbenen. Lägg i en långpanna och stek i cirka 30 minuter i 175 °C.

Citrussallad
Skär skalen av apelsinerna och limen och skär ut filéer av frukterna. Skala, halvera och skär tunna båtar av löken. Blanda samman samtliga ingredienser till salladen i en skål.

Senapskräm
Blanda de båda senapssorterna med vinäger och sirap. Tillsätt grädden och vispa det till en kräm. Rör i crème fraichen och vispa det igen till önskvärd konsistens.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;