Revben med citrussallad och senapskräm

4 portioner

Betyg (1 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Revben
1 kg tjocka revben
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald kardemumma
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
Smör eller margarin

Citrussallad
2-3 apelsiner
1 lime
1 rödlök
1 msk finhackad röd chili
1 riven vitlöksklyfta
1 msk riven, färsk ingefära
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1/2 tsk grovmald svartpeppar

Senapskräm
1 msk krossade senapsfrön
1 msk Colman senapspulver
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche 38%

Instruktioner

Revben
Blanda samman sockret med kryddorna. Bryn köttet i matfett i en stekpanna så att det får färg. Bred kryddblandningen på revbenen. Lägg i en långpanna och stek i cirka 30 minuter i 175 °C.

Citrussallad
Skär skalen av apelsinerna och limen och skär ut filéer av frukterna. Skala, halvera och skär tunna båtar av löken. Blanda samman samtliga ingredienser till salladen i en skål.

Senapskräm
Blanda de båda senapssorterna med vinäger och sirap. Tillsätt grädden och vispa det till en kräm. Rör i crème fraichen och vispa det igen till önskvärd konsistens.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?