Ris à la malta med syrad grädde

Ris à la malta med syrad grädde

8 portioner 2,5-3 timmar
Ris à la malta, en krämig julklassiker. Smaksätt med syrad grädde och toppa med hemlagad körsbärssås.
Ris à la malta med syrad grädde
Betyg (19st)

Ingredienser

    Grötris

    • 2 dl grötris
    • 4 dl vatten
    • 1/2 tsk salt
    • 1 l mjölk
    • 2 dl syrad grädde
    • 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Körsbärssås

    • 225 g frysta körsbär
    • 3 dl vatten
    • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 2 st kanelstänger
    • 1 msk potatismjöl

    Koka grötris med vatten och salt i en gryta cirka 10 minuter under lock.

    Tillsätt mjölken och låt stå och svälla på svag värme cirka 45 minuter under lock.

    Ta bort grytan från värmen och låt gröten kallna.

    Vispa den syrade grädden lätt och vänd ner i den kalla gröten.

    Tillsätt florsocker och vaniljsocker.

    Gör körsbärssåsen. Koka upp körsbär, vatten, rörsocker och kanelstänger.

    Rör ut potatismjöl i 1-2 tsk vatten och rör ner i körsbärssåsen. Låt svalna och varva sedan ris á la malta med körsbärssås i åtta glas.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;