Rockmuffins

Betyg (8 st)

Ingredienser

100 g margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö eller Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk potatismjöl
2 1/2 dl vetemjöl

Sockerpasta till garnering
1 msk gelatin + 4 msk kallt vatten
30 gr kokosfett
1 1/4 dl Dansukker Vit Sirap
14 dl Dansukker Florsocker
hushållsfärg

Guldstjärna
Guldpapper
Tandpetare

Ladda ner vår mall

Instruktioner

Smält margarinet. Tillsätt mjölken. Värm tills det bli varmt, men koka inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i ca 12 minuter.

Sockerpasta
Häll vatten och gelatin i en kastrull och värm tills gelatinet är smält. Tillsätt kokosfettet och låt även detta smälta. Låt svalna i 15 minuter. Sikta florsockret i en skål och häll den avsvalnade vätskan och sirapen över. Knåda tills det är en slät massa. Arbeta in valfri färg. Förvara pastan i en tjock plastpåse som läggs i en lufttät burk så att den inte torkar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.