Ingredienser
100 g margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö eller Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk potatismjöl
2 1/2 dl vetemjöl
Sockerpasta till garnering
1 msk gelatin + 4 msk kallt vatten
30 gr kokosfett
1 1/4 dl Dansukker Vit Sirap
14 dl Dansukker Florsocker
hushållsfärg
Guldstjärna
Guldpapper
Tandpetare
Instruktioner
Smält margarinet. Tillsätt mjölken. Värm tills det bli varmt, men koka inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i ca 12 minuter.
Sockerpasta
Häll vatten och gelatin i en kastrull och värm tills gelatinet är smält. Tillsätt kokosfettet och låt även detta smälta. Låt svalna i 15 minuter. Sikta florsockret i en skål och häll den avsvalnade vätskan och sirapen över. Knåda tills det är en slät massa. Arbeta in valfri färg. Förvara pastan i en tjock plastpåse som läggs i en lufttät burk så att den inte torkar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.