Rockmuffins

Betyg (4 st)

Ingredienser

100 g margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö eller Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk potatismjöl
2 1/2 dl vetemjöl

Sockerpasta till garnering
1 msk gelatin + 4 msk kallt vatten
30 gr kokosfett
1 1/4 dl Dansukker Vit Sirap
14 dl Dansukker Florsocker
hushållsfärg

Guldstjärna
Guldpapper
Tandpetare

Ladda ner vår mall

Instruktioner

Smält margarinet. Tillsätt mjölken. Värm tills det bli varmt, men koka inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i ca 12 minuter.

Sockerpasta
Häll vatten och gelatin i en kastrull och värm tills gelatinet är smält. Tillsätt kokosfettet och låt även detta smälta. Låt svalna i 15 minuter. Sikta florsockret i en skål och häll den avsvalnade vätskan och sirapen över. Knåda tills det är en slät massa. Arbeta in valfri färg. Förvara pastan i en tjock plastpåse som läggs i en lufttät burk så att den inte torkar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.