Röd vinbärssaft med vanilj

Har du en stor skörd av röda vinbär i år? Passa på att göra röd vinbärssaft med en hint av vanilj! Röd vinbärssaft med vanilj är god att servera till fikat året om.

ca 1 liter

Betyg (276 st)

Ingredienser

6 dl vatten
1 kg röda vinbär
6 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Koka upp vattnet och tillsätt bären. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.

Mosa bären mot kastrullens kanter. Sila av och mät upp saften i kastrullen igen. Tillsätt sirap och vaniljsocker. Låt koka några minuter tills sirapen smält. Dra kastrullen åt sidan och skumma väl.

För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Hållbarhet cirka 1-2 veckor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.