Röd vinbärssaft med vanilj

Har du en stor skörd av röda vinbär i år? Passa på att göra röd vinbärssaft med en hint av vanilj! Röd vinbärssaft med vanilj är god att servera till fikat året om.

ca 1 liter

Betyg (83 st)

Ingredienser

6 dl vatten
1 kg röda vinbär
6 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Koka upp vattnet och tillsätt bären. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.

Mosa bären mot kastrullens kanter. Sila av och mät upp saften i kastrullen igen. Tillsätt sirap och vaniljsocker. Låt koka några minuter tills sirapen smält. Dra kastrullen åt sidan och skumma väl.

För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Hållbarhet cirka 1-2 veckor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.