Rödbetssaft - Recept

Rödbetssaft

1/2 liter koncentrerad saft
Finns det något godare än hemmagjord saft? Testa något nytt och koka din saft på rödbetor och granatäpple, en fantastisk smak och ljuvlig färg.
Rödbetssaft
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 granatäpple
  • 1 pkt Dansukker Saftsocker

Om du inte köpt färdigkokta rödbetor så koka rödbetorna i vatten som täcker ända upp, i ca 10 minuter.

Skala och skär rödbetorna i mindre bitar och koka tillsammans med 2 1/2 dl vatten och kärnorna från granatäpplet i ytterligare 10 minuter. Mixa och låt
sedan svalna till ca 45°C.

Tillsätt saftsocker och rör tills att det löst sig. Täck över och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar eller över natten.

Värm upp till kokpunkten, det ska inte koka och sila därefter. För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av.

För bästa hållbarhet, koka silad saft ca 3 minuter. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;