Ingredienser
500 g rödbetor
2 1/2 dl vatten
1 granatäpple
5 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
Instruktioner
Om du inte köpt färdigkokta rödbetor så koka rödbetorna i vatten som täcker ända upp, i ca 10 minuter.
Skala och skär rödbetorna i mindre bitar och koka tillsammans med 2 1/2 dl vatten och kärnorna från granatäpplet i ytterligare 10 minuter.
Mixa och tillsätt rörsockret. Koka några minuter och rör tills att sockret löst sig.
Sila saften genom en finmaskig sil eller för klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.
Hållbarhet cirka 1-2 veckor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.