Rödbetstårta

En härlig rödbetstårta med syrlig frosting som är både fin i färgen och har en mustig smak. Bjud på en spännande rödbetstårta till kaffet!

ca 10 bitar

ca 1,5 timme

Betyg (1 st)

Ingredienser

Rödbetskaka
3 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 1/4 dl mat- eller rapsolja
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel, malen
1 1/2 tsk kardemumma, malen
3/4 tsk salt
4 1/2 dl rivna rödbetor (ca 270 g)

Frosting
200 g smör, rumstempererat
3 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
300 g färskost
skalet från 1 lime
2 tsk färskpressad limesaft

Dekoration
blåbär
skalet från lime
ätbara blommor

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, under- och övervärme.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt olja. Blanda vetemjöl, kokosflingor, bakpulver, kanel, kardemumma, salt och vänd ner i smeten.

Skölj, skala och finriv rödbetor och vänd ner i smeten. Rör jämn.

Smörj en springform, 20 cm i diameter med olja. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Låt svalna och stjälp sedan upp kakan på ett galler. Låt den bli helt kall under en bakduk. 

Förbered frostingen. Vispa upp smör någon minut. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop. Vänd ner färskost och vispa upp frostingen ordentligt. Tillsätt limeskal och limesaft.

Fyll en spritspåse med fyllningen. Skär kakan i två delar och lägg underdelen på ett tårtfat. Spritsa toppar med frosting på bottnen och strö över lite blåbär.

Lägg på den övre delen och spritsa toppar på hela ovansidan och dra ut varje topp med en sked. Dekorera med blåbär och ätbara blommor och riv lite limeskal på toppen

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!