Rödbetsvåfflor

Härliga rödbetsvåfflor både smakar gott och ser otroligt fina ut. Dessa våfflor har en god söt rödbetssmak och kan med fördel servers med matiga tillbehör.

6-8 våfflor

ca 35 minuter

Betyg (0 st)

Ingredienser

1 rödbeta, ca 80 g
125 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker EKO Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk kardemumma, malen
1 krm salt
4 ägg
1 1/4 dl kvarg
1 1/4 dl vispgrädde
4 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
smör eller olja för våffeljärnet

Instruktioner

Skala och riv rödbetan.

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, kardemumma och salt. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt kvarg, vispgrädde och den rivna rödbetan.

Blanda dinkelmjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten. Rör smeten jämn.

Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.