Rödbetsvåfflor - Recept

Rödbetsvåfflor

6-8 våfflor ca 35 minuter
Härliga rödbetsvåfflor både smakar gott och ser otroligt fina ut. Dessa våfflor har en god söt rödbetssmak och kan med fördel servers med matiga tillbehör.
Rödbetsvåfflor
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 1 rödbeta, ca 80 g
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 1 dl Dansukker EKO Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 1 1/4 dl kvarg
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör eller olja för våffeljärnet

Skala och riv rödbetan.

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, kardemumma och salt. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt kvarg, vispgrädde och den rivna rödbetan.

Blanda dinkelmjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten. Rör smeten jämn.

Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;