Rönnbärsgelé

Ta vara på rönnbären och koka en god rönnbärsgelé på bara några minuter. Rönnbär och gelésocker ger dig ett fantastiskt tillbehör till grytan.

1 burk

Betyg (56 st)

Ingredienser

4 dl avrunnen rönnbärssaft
4 dl Dansukker Gelésocker Multi

Valfri smaksättning
1 tsk rosépepparkorn
2 msk Cognac

Instruktioner

Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Tillsätt smaksättning om så önskas.

Skumma noga. Häll upp i en varm, väl rengjort geléglas eller glasburk. Förslut. Förvara kallt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.