Ingredienser
Tårtbotten
4 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 äggulor
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 msk potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 1/2 dl vispgrädde
Jordgubbssylt
Vill du göra egen sylt hittar du recept här.
Garnering
500 g mandelmassa
3 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
röd hushållsfärg
Marsipankrona
50 g grön marsipan
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C. Smöra och bröa en rund form som är cirka 22 cm i diameter.
Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och vaniljsockret. Vänd ner i äggsmeten. Häll upp i formen.
Grädda prinsesstårtan på galler i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt vila i formen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.
Vispa samman alla ingredienserna till vaniljkrämen, utom vaniljsockret och vispgrädden, i en rostfri kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Tillsätt vaniljsockret. Låt svalna.
Vispa grädden och blanda ner i den kalla vaniljkrämen. Dela bottnen i tre bottnar. Bred sylt på två av bottnarna. Fördela hälften av vaniljkrämen på två dessa. Lägg samman bottnarna. Bred till sist resten av vaniljkrämen uppe på och runt om tårtan. Lägg det mesta av vaniljkrämen mitt på bottnen så att tårtan blir ”bullig”.
Blanda mandelmassan med florsockret och sirapen. Färga den rosa med röd hushållsfärg.
Kavla ut mandelmassan mellan plastfolie, till en tunn, rund platta som täcker hela tårtan. Klä in tårtan med denna. Pudra tårtan med florsocker. Dekorera med kronorna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!