Rosa prinsesstårta

Rosa prinsesstårta
Betyg: (73st)

Ingredienser

Tårtbotten
4 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 äggulor
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 msk potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 1/2 dl vispgrädde

Jordgubbssylt
Vill du göra egen sylt hittar du recept här.

Garnering
500 g mandelmassa
3 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
röd hushållsfärg

Marsipankrona
50 g grön marsipan

Ladda ner vår mall

Sätt ugnen på 175 °C. Smöra och bröa en rund form som är cirka 22 cm i diameter.

Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och vaniljsockret. Vänd ner i ägg­smeten. Häll upp i formen.

Grädda prinsesstårtan på galler i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt vila i formen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.

Vispa samman alla ingredienserna till vaniljkrämen, utom vaniljsockret och vispgrädden, i en rostfri kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Tillsätt vanilj­sockret. Låt svalna.

Vispa grädden och blanda ner i den kalla vanilj­krämen. Dela bottnen i tre bottnar. Bred sylt på två av bottnarna. Fördela hälften av vaniljkrämen på två dessa. Lägg samman bottnarna. Bred till sist resten av vaniljkrämen uppe på och runt om tårtan. Lägg det mesta av vanilj­krämen mitt på bottnen så att tårtan blir ”bullig”.

Blanda mandelmassan med florsockret och sirapen. Färga den rosa med röd hushållsfärg.

Kavla ut mandelmassan mellan plastfolie, till en tunn, rund platta som täcker hela tårtan. Klä in tårtan med denna. Pudra tårtan med florsocker. Dekorera med kronorna.

Receptet är framtaget av

Dansukker