Ingredienser
Kakbotten
3 ägg
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
skal från 1 citron, gärna obesprutad
2 tsk malen kanel
Mascarponekräm
3 1/2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
3 msk Dansukker Florsocker
6 msk Fikonmarmelad
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 °C och klä en plåt med ett smort bakplåtspapper.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver, kanel och citronskal, rör försiktigt ner i smeten och bred ut den jämt på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Sockra på rulltårtan, stjälp upp den på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret.
Till mascarponekrämen, vispa grädde lätt och blanda med mascarponeost. Sikta ner florsocker och blanda försiktigt ner fikonmarmelad.
Bred krämen på rulltårtan och rulla ihop. Förvara svalt.
Vid servering, pudra med florsocker och lägg på valfria bär.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.