Ingredienser
Kakbotten
3 ägg
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
skal från 1 citron, gärna obesprutad
2 tsk malen kanel
Mascarponekräm
3 1/2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
3 msk Dansukker Florsocker
6 msk Fikonmarmelad
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 °C och klä en plåt med ett smort bakplåtspapper.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver, kanel och citronskal, rör försiktigt ner i smeten och bred ut den jämt på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Sockra på rulltårtan, stjälp upp den på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret.
Till mascarponekrämen, vispa grädde lätt och blanda med mascarponeost. Sikta ner florsocker och blanda försiktigt ner fikonmarmelad.
Bred krämen på rulltårtan och rulla ihop. Förvara svalt.
Vid servering, pudra med florsocker och lägg på valfria bär.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
 
			Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
 
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
 
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
 
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
 
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
 
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
