Russinplättar

cirka 45 stycken

Betyg (16 st)

Ingredienser

4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 dl russin
150 g smör eller margarin
1/2 dl grädde

Till utbakning
1 1/2-2 dl Dansukker Strösocker 

Instruktioner

Blanda samman de torra ingredienserna samt russinen. Dela matfettet i mindre bitar och finfördela dem i mjölblandningen. Tillsätt grädden och arbeta samman till en deg som får vila minst 1 timme i kylskåp. Dela degen i två delar som formas till rullar cirka 3 cm i diameter. Skär rullarna i halvcentimeter tjocka skivor. Häll sockret på ett bakplåtspapper och lägg skivorna på sockret och kavla lätt på dem tills de är cirka 6 cm i diameter. Vänd på kakorna så att det kommer socker på båda sidorna. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 7 minuter. Låt svalna på galler. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.