Russinplättar

cirka 45 stycken
Russinplättar
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • 150 g smör eller margarin
  • 1/2 dl grädde

Till utbakning

  • 1 1/2-2 dl Dansukker Strösocker

Blanda samman de torra ingredienserna samt russinen. Dela matfettet i mindre bitar och finfördela dem i mjölblandningen. Tillsätt grädden och arbeta samman till en deg som får vila minst 1 timme i kylskåp. Dela degen i två delar som formas till rullar cirka 3 cm i diameter. Skär rullarna i halvcentimeter tjocka skivor. Häll sockret på ett bakplåtspapper och lägg skivorna på sockret och kavla lätt på dem tills de är cirka 6 cm i diameter. Vänd på kakorna så att det kommer socker på båda sidorna. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 7 minuter. Låt svalna på galler. 

Receptet är framtaget av

Dansukker