Rustika chocolate chip cookies

- Recept Anne au Chocolat
Dessa rustika kakor fyllda med massor av choklad är perfekt krispiga i kombination med en seg mitt. Du kan enkelt byta ut chokladen med en mörkare variant.

16 st.

Betyg (1 st)

Ingredienser

100 g ekologiskt smör, rumstempererat
1 2/4 dl Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
1/2 dl Dansukker EKO Socker
1 ekologiskt ägg
1 3/4 dl ekologiskt vetemjöl
2 dl ekologiskt havregryn
1/2 tsk ekologiskt bakpulver
1/3 tsk ekologiskt salt
100 g ekologisk vit choklad
100 g ekologisk mjölkchoklad

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Rör smör, farinsocker och socker väl i en skål tills smeten får en krämig och lite fluffig konsistens. Tillsätt ägget. Rör sedan in mjöl, havregryn, bakpulver och salt. Hacka chokladen grovt och tillsätt i degen. Forma degen till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, med mellanrum. Tryck dem lätt platt och grädda i 10-12 minuter. Låt dem svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.