Ingredienser
Deg
4 st äggula
2 dl Dansukker Eko Socker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
210 g smör, rumstempererat
en rejäl nypa havssalt
Svart vinbärskompott
2 1/2 dl svarta vinbär
1 dl Dansukker Eko Socker
Instruktioner
Vispa ihop äggula och socker fluffigt.
Sikta ihop mjöl och bakpulver och arbeta in i degen för hand tills den blir lite smulig.
Massera därefter in smöret och till sist saltet.
Dela degen i 14 bitar och rulla till bollar. Stoppa i frysen tills bollarna är kalla.
Lägg bollarna i en smord muffinsplåt och baka på 160°C i cirka 25 minuter.
Tryck ned baksidan på t ex ett snapsglas, cirka 1 cm i kakan, för att få en grop.
Svart vinbärskompott: Koka ihop bär och socker tills bären släppt vätska och kompotten börjar tjockna, cirka10 minuter på medelhög värme. Svarta vinbär innehåller mycket pektin den tjocknar ytterligare när den svalnar.
Stjälp ut kakorna och fyll med kompott. Servera som de är eller ljumna med en kula vaniljglass!
- Recept Tea Malmegård - @teamalmegard
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.