Sablé Breton med svart vinbärsgömma

- Recept Tea Malmegård
Sablé Breton är en fransk läckerhet som Tea här skapat tillsammans med en härlig svart vinbärskompott. Baka och njut!

14 st

ca 1 tim.

Betyg (35 st)

Ingredienser

Deg
4 st äggula
2 dl Dansukker Eko Socker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
210 g smör, rumstempererat
en rejäl nypa havssalt

Svart vinbärskompott
2 1/2 dl svarta vinbär
1 dl Dansukker Eko Socker

Instruktioner

Vispa ihop äggula och socker fluffigt.

Sikta ihop mjöl och bakpulver och arbeta in i degen för hand tills den blir lite smulig.

Massera därefter in smöret och till sist saltet.

Dela degen i 14 bitar och rulla till bollar. Stoppa i frysen tills bollarna är kalla.

Lägg bollarna i en smord muffinsplåt och baka på 160°C i cirka 25 minuter.

Tryck ned baksidan på t ex ett snapsglas, cirka 1 cm i kakan, för att få en grop.

Svart vinbärskompott: Koka ihop bär och socker tills bären släppt vätska och kompotten börjar tjockna, cirka10 minuter på medelhög värme. Svarta vinbär innehåller mycket pektin   den tjocknar ytterligare när den svalnar.

Stjälp ut kakorna och fyll med kompott. Servera som de är eller ljumna med en kula vaniljglass!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.