Sablé Breton med svart vinbärsgömma - Recept

Sablé Breton med svart vinbärsgömma

14 st ca 1 tim.
Sablé Breton är en fransk läckerhet som Tea här skapat tillsammans med en härlig svart vinbärskompott. Baka och njut!
- Recept Tea Malmegård
Sablé Breton med svart vinbärsgömma
Betyg (0st)

Ingredienser

    Deg

    • 4 st äggula
    • 2 dl Dansukker Eko Socker
    • 3 3/4 dl vetemjöl
    • 1 msk bakpulver
    • 210 g smör, rumstempererat
    • en rejäl nypa havssalt

    Svart vinbärskompott

    • 2 1/2 dl svarta vinbär
    • 1 dl Dansukker Eko Socker

    Vispa ihop äggula och socker fluffigt.

    Sikta ihop mjöl och bakpulver och arbeta in i degen för hand tills den blir lite smulig.

    Massera därefter in smöret och till sist saltet.

    Dela degen i 14 bitar och rulla till bollar. Stoppa i frysen tills bollarna är kalla.

    Lägg bollarna i en smord muffinsplåt och baka på 160°C i cirka 25 minuter.

    Tryck ned baksidan på t ex ett snapsglas, cirka 1 cm i kakan, för att få en grop.

    Svart vinbärskompott: Koka ihop bär och socker tills bären släppt vätska och kompotten börjar tjockna, cirka10 minuter på medelhög värme. Svarta vinbär innehåller mycket pektin   den tjocknar ytterligare när den svalnar.

    Stjälp ut kakorna och fyll med kompott. Servera som de är eller ljumna med en kula vaniljglass!


    ;