Sablé Breton med svart vinbärsgömma

- Recept Tea Malmegård
Sablé Breton är en fransk läckerhet som Tea här skapat tillsammans med en härlig svart vinbärskompott. Baka och njut!

14 st

PT55M

ca 1 tim.

Betyg (45 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Deg
4 st äggula
2 dl Dansukker Eko Socker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
210 g smör, rumstempererat
en rejäl nypa havssalt

Svart vinbärskompott
2 1/2 dl svarta vinbär
1 dl Dansukker Eko Socker

Instruktioner

Vispa ihop äggula och socker fluffigt.

Sikta ihop mjöl och bakpulver och arbeta in i degen för hand tills den blir lite smulig.

Massera därefter in smöret och till sist saltet.

Dela degen i 14 bitar och rulla till bollar. Stoppa i frysen tills bollarna är kalla.

Lägg bollarna i en smord muffinsplåt och baka på 160°C i cirka 25 minuter.

Tryck ned baksidan på t ex ett snapsglas, cirka 1 cm i kakan, för att få en grop.

Svart vinbärskompott: Koka ihop bär och socker tills bären släppt vätska och kompotten börjar tjockna, cirka10 minuter på medelhög värme. Svarta vinbär innehåller mycket pektin   den tjocknar ytterligare när den svalnar.

Stjälp ut kakorna och fyll med kompott. Servera som de är eller ljumna med en kula vaniljglass!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.