Ingredienser
Deg
4 st äggula
2 dl Dansukker Eko Socker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
210 g smör, rumstempererat
en rejäl nypa havssalt
Svart vinbärskompott
2 1/2 dl svarta vinbär
1 dl Dansukker Eko Socker
Instruktioner
Vispa ihop äggula och socker fluffigt.
Sikta ihop mjöl och bakpulver och arbeta in i degen för hand tills den blir lite smulig.
Massera därefter in smöret och till sist saltet.
Dela degen i 14 bitar och rulla till bollar. Stoppa i frysen tills bollarna är kalla.
Lägg bollarna i en smord muffinsplåt och baka på 160°C i cirka 25 minuter.
Tryck ned baksidan på t ex ett snapsglas, cirka 1 cm i kakan, för att få en grop.
Svart vinbärskompott: Koka ihop bär och socker tills bären släppt vätska och kompotten börjar tjockna, cirka10 minuter på medelhög värme. Svarta vinbär innehåller mycket pektin den tjocknar ytterligare när den svalnar.
Stjälp ut kakorna och fyll med kompott. Servera som de är eller ljumna med en kula vaniljglass!
- Recept Tea Malmegård - @teamalmegard
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!