Saffran- och pistagekola

Gör din egen kola i jul och smaksätt med saffran och pistage. Denna saffran- och pistagekola kan vara julens bästa påhitt.

ca 45 stycken

45 min

Betyg (0 st)

Ingredienser

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
2 msk Dansukker Glykossirap
1/2 g saffran (1 pkt)
50 g pistagenötter, hackade

Instruktioner

Blanda samtliga ingredienser förutom pistagenötter i en tjockbottnad kastrull och koka tills smeten är 125 °C, eller gör ett kulprov.

Hacka under tiden pistagenötterna och häll ner i kolasmeten när den nått rätt temperatur. Pensla en form, ca 18x25 cm med olja och häll i kolasmeten. Låt stå ett dygn. Skär kolan i bitar och slå in i smörgåspapper eller cellofan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.