Saffran- och pistagekola - Recept

Saffran- och pistagekola

ca 45 stycken 45 min
Gör din egen kola i jul och smaksätt med saffran och pistage. Denna saffran- och pistagekola kan vara julens bästa påhitt.
Saffran- och pistagekola
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 2 msk Dansukker Glykossirap
  • 1/2 g saffran (1 pkt)
  • 50 g pistagenötter, hackade

Blanda samtliga ingredienser förutom pistagenötter i en tjockbottnad kastrull och koka tills smeten är 125 °C, eller gör ett kulprov.

Hacka under tiden pistagenötterna och häll ner i kolasmeten när den nått rätt temperatur. Pensla en form, ca 18x25 cm med olja och häll i kolasmeten. Låt stå ett dygn. Skär kolan i bitar och slå in i smörgåspapper eller cellofan.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;