Saffransbullar med kokos

40 bullar
Saffransbullar med kokos
Betyg: (20st)

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 g saffran
2 krm salt
12-13 dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl kokosflingor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Pensling
ägg

Garnering
Dansukker Florsocker
folie- eller pappersformar

Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till cirka 35 °C. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, sirap, saffran och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 20-30 minuter.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med uppvispat ägg. Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen. Låt jäsa i 20 minuter på dragfri plats. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. Dofta över lite florsocker innan serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker