Ingredienser
Sirapsrostade pistagenötter
1 dl pistagenötter
1 msk smör
1 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 nypa flingsalt (om pistagenötterna är osaltade)
Saffransglass
4 äggulor
1/2-1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
1 paket saffran
Garnering
Biscoff kakor
Instruktioner
Börja med att sirapsrosta pistagenötter. Grovhacka pistagenötter och smält smör i en stekpanna. Rosta pistagenötterna tills de är gyllenbruna. Ringla över sirap och salt och rör om. Rosta ytterligare 1 min till allt karamelliserats.
Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna helt.
Förbered saffransglassen. Vispa samman äggulor och socker. Koka upp grädde, glykossirap och saffran.
Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil och låt svalna. Ställ glassen i frysen och rör om då och då.
Grovhacka de sirapsrostade pistagenötterna. Ta ut glassen och häll på nötterna, spara lite till servering. Rör om och ställ tillbaka i frysen. Fortsätt röra om då och då, tills glassen är helt fryst. Sammanlagt ca 5 timmar.
Ta fram glassen en stund innan servering och strö på pistagenötter och biscoff kaksmulor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!