Ingredienser
300 g mandelmassa
150 smör (rumsvarmt)
1,5 dl Dansukker Ljus Sirap
3 st ägg
2 dl mannagryn
0,5 g saffran
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1,5 dl sötmandel
1 dl hackad choklad
0,5 dl frystorkade hallon
Instruktioner
Riv först madelmassan grovt och vispa sedan ihop den med smör och sirap till en fluffig massa. Rör sedan ner äggen, ett i taget och låt varje arbetas in ordentligt innan nästa tillsätts.
Blanda sedan ner mannagrynen, saltet och saffranet och rör till en jämn smet. Grovhacka mandeln och chokladen, rör ner det tillsammans med de frystorkade hallonen.
Täck en brödform (ca 1,5 liter) med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt. Grädda mitt i ugnen i ca 1,5 timme. Låt kakan svalna helt innan den tas från formen. Skär sedan i skivor och servera gärna med vispad grädde och lite ny kokt hallonkompott.
Kakan kan med fördel bakas både en och två dagar innan den ska avnjutas :)
- Recept Malin Sahlberg - Fredagskakan
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.