Ingredienser
3 stora ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0,5 g saffran (1 paket)
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och socker till formen
Dansukker Florsocker att pudra över kakan
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa ägg, strösocker, sirap och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
Smält smöret, tillsätt mjölken med saffran och låt koka upp.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med saffransmjölken.
Smörj och sockra en sockerkaksform. Fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30 – 35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den.
Pudra kakan med florsocker innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!