Saffranskaka

1 sockerkaka 10-12 bitar
Saffranskaka
Betyg: (76st)

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 g saffran (1 paket)
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Smör och socker till formen
  • Dansukker Florsocker att pudra över kakan

Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa ägg, strösocker, sirap och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
Smält smöret, tillsätt mjölken med saffran och låt koka upp.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med saffransmjölken.
Smörj och sockra en sockerkaksform. Fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30 – 35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den.
Pudra kakan med florsocker innan servering.

Receptet är framtaget av

Dansukker