Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

6 glas 30 minuter + 2 timmar kyltid
Underbar saffranspannacotta toppad med björnbärsgelé. En riktigt enkel men härlig juldessert. Pannacotta smaksatt med saffran är en succé.
Saffranspannacotta
Betyg (159st)

Ingredienser

    Pannacotta

    • 5 dl vispgrädde
    • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 1/2 g saffran (1 pkt)

    Björnbärsgelé

    • 1 dl björnbärssaft (ca 200 g björnbär)
    • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Garnering

    • björnbär

    Blanda grädde, gelésocker och saffran i en kastrull och koka i 30 sekunder. Häll upp i glas, gärna glögglas. Ställ i kylen ca 1 timme.

    Förbered björnbärsgelén. Tina björnbären och sila genom en finmaskig sil. Mät upp 1 dl björnbärssaft i en kastrull. Tillsätt gelésocker och koka i 30 sekunder.

    Häll björnbärsgelén över pannacottan innan gelén börjat stelna. Ställ i kylen ytterligare 1 timme. Dekorera med björnbär.

    Tips! Toppa gärna med rostade och hackade pistagenötter!

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;