Ingredienser
150 g Rumsvarmt smör
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Standardmjölk
4 Ägg
3.5 dl Vetemjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
Topping
2 Stora äpplen
0.5 dl Dansukker Brun Farin
1 tsk Kanel
1 tsk Kardemumma
1.5 msk Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175°c och smöra samt bröa en form, 22 cm i diameter, ställ åt sidan.
2. Vispa smör och Strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt mjölken och knäck i äggen ett i taget och rör om mellan varje så att de går in i smörblandningen.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen.
Topping
1. Skölj och skiva äpplena i klyftor. Vänd dem i en blandning av Brun farinsocker, kanel och kardemumma.
2. Tryck ner äpplena i smeten i ett fint mönster och toppa till sist med Pärlsocker.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter - stickan ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna en aning. Serveras (gärna lite ljummen) med vaniljsås eller glass.
- Recept Frida Skattberg - Fridas bakblogg
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.