Ingredienser
150 g Rumsvarmt smör
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Standardmjölk
4 Ägg
3.5 dl Vetemjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
Topping
2 Stora äpplen
0.5 dl Dansukker Brun Farin
1 tsk Kanel
1 tsk Kardemumma
1.5 msk Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175°c och smöra samt bröa en form, 22 cm i diameter, ställ åt sidan.
2. Vispa smör och Strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt mjölken och knäck i äggen ett i taget och rör om mellan varje så att de går in i smörblandningen.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen.
Topping
1. Skölj och skiva äpplena i klyftor. Vänd dem i en blandning av Brun farinsocker, kanel och kardemumma.
2. Tryck ner äpplena i smeten i ett fint mönster och toppa till sist med Pärlsocker.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter - stickan ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna en aning. Serveras (gärna lite ljummen) med vaniljsås eller glass.
- Recept Frida Skattberg - Fridas bakblogg
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.