Saftig äppelkaka

- Recept Frida Skattberg
Idag har jag bakat den saftigaste och mest smakrika Äppelkakan. Brunt Farinsocker är ett fuktigt socker som tillför aromatisk smak till kakan. Pärlsockret tycker jag gör att kakan får lite krisp samtidigt som den blir sådär galet vacker.

8-10 bitar

Betyg (150 st)

Sätt betyg

Ingredienser

150 g Rumsvarmt smör
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Standardmjölk
4 Ägg
3.5 dl Vetemjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
1 nypa Salt

Topping
2 Stora äpplen
0.5 dl Dansukker Brun Farin
1 tsk Kanel
1 tsk Kardemumma
1.5 msk Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175°c och smöra samt bröa en form, 22 cm i diameter, ställ åt sidan.
2. Vispa smör och Strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt mjölken och knäck i äggen ett i taget och rör om mellan varje så att de går in i smörblandningen.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen.

Topping
1. Skölj och skiva äpplena i klyftor. Vänd dem i en blandning av Brun farinsocker, kanel och kardemumma.
2. Tryck ner äpplena i smeten i ett fint mönster och toppa till sist med Pärlsocker.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter - stickan ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna en aning. Serveras (gärna lite ljummen) med vaniljsås eller glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?