Topping
1. Sätt ugnen på 175°c och smöra samt bröa en form, 22 cm i diameter, ställ åt sidan.
2. Vispa smör och Strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt mjölken och knäck i äggen ett i taget och rör om mellan varje så att de går in i smörblandningen.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen.
Topping
1. Skölj och skiva äpplena i klyftor. Vänd dem i en blandning av Brun farinsocker, kanel och kardemumma.
2. Tryck ner äpplena i smeten i ett fint mönster och toppa till sist med Pärlsocker.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter - stickan ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna en aning. Serveras (gärna lite ljummen) med vaniljsås eller glass.
- Recept Frida Skattberg - Fridas bakblogg