Ingredienser
25 g jäst för söta degar (1/2 paket)
3 dl sojadryck, kall eller rumsvarm
3/4 dl Dansukker Strösocker eller Dansukker Vit Sirap
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk nystött kardemumma
5 1/2–6 dl glutenfri mjölmix med havre
75 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
Fyllning
75 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
3 msk Dansukker Rörsocker
1/2 msk kanel
Pensling och garnering
Vatten
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
1. Smula jästen i en bunke, häll på sojadrycken och rör om så att jästen löser sig.
2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och hälften av mjölmixen.
3. Klicka ner mjölkfritt margarin och resten av mjölet, lite i taget och bearbeta degen ordentligt. Se upp så att det degen inte blir för fast, den ska fortfarande vara kladdig.
4. Låt jäsa under plastfolie ca 40 minuter.
5. Rör samman mjölkfritt margarin, rörsocker och kanel till fyllningen.
6. Ta upp degen på lätt mjölat bakpapper. Platta ut den lite med mjölad (eller lätt oljad hand, använd en neutral olja). Lägg degen på papperet 10-15 minuter i frysen (den blir lättare att kavla).
7. Ta fram och kavla degen till en rektangel ca 30 x 35 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop (ta hjälp av papperet). Skär med vass vattensköljd kniv i ca 2 cm bitar. Lägg i bullformar.
8. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
9. Pensla eller spraya med vatten. Strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Recept Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?