Saftiga kanelbullar, glutenfria

Cirka 18-20 st

Betyg (55 st)

Sätt betyg

Ingredienser

25 g jäst för söta degar (1/2 paket)
3 dl sojadryck, kall eller rumsvarm
3/4 dl Dansukker Strösocker eller Dansukker Vit Sirap
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk nystött kardemumma
5 1/2–6 dl glutenfri mjölmix med havre
75 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt

Fyllning
75 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
3 msk Dansukker Rörsocker
1/2 msk kanel

Pensling och garnering
Vatten
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

1. Smula jästen i en bunke, häll på sojadrycken och rör om så att jästen löser sig.

2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och hälften av mjölmixen.

3. Klicka ner mjölkfritt margarin och resten av mjölet, lite i taget och bearbeta degen ordentligt. Se upp så att det degen inte blir för fast, den ska fortfarande vara kladdig.

4. Låt jäsa under plastfolie ca 40 minuter.

5. Rör samman mjölkfritt margarin, rörsocker och kanel till fyllningen.

6. Ta upp degen på lätt mjölat bakpapper. Platta ut den lite med mjölad (eller lätt oljad hand, använd en neutral olja). Lägg degen på papperet 10-15 minuter i frysen (den blir lättare att kavla).

7. Ta fram och kavla degen till en rektangel ca 30 x 35 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop (ta hjälp av papperet). Skär med vass vattensköljd kniv i ca 2 cm bitar. Lägg i bullformar.

8. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.

9. Pensla eller spraya med vatten. Strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Recept Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!