Saum rolne semla

Saum rolne är smördegsrullar från Balkans kök som i vanliga fall fylls med maräng eller vaniljkräm. Den här gången fyller jag dem med mandelmassa och kardemummagrädde för semmelfeeling.
Saum rolne semla
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 200 g rostad och skalad sötmandel
  • 2,5 dl Dansukker Florsocker
  • 25 g Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 2 äggvitor
  • 1 smördegsrulle à 250 gram
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 4 dl vispgrädde

  • Dansukker Florsocker till garnering

Gör såhär:
1. Mixa mandlarna fint i matberedare.
2. Tillsätt äggvita, Florsocker och Muscovadorörsocker tills du får en krämig massa.
3. Plasta in mandelmassan medan du gör resten av receptet.
4. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
5. Täck en plåt med bakplåtspapper-
6. Rulla ut smördegen och låt tina i ca 10 minuter innan du skär den i ca 1,5 cm breda remsor.
7. Forma lika många bitar aluminium till koner som du vill göra saum rolne.
8. Vira smördegsremsorna runt aluminiumkonerna. Lägg dem på plåten.
9. Grädda dina smördegsrullar i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna helt innan servering.
10. Vispa upp grädden tillsammans med kardemumman.
11. Fyll dina rullar med mandelmassa och kardemummagrädde. Pudra med florsocker och servera.

Recept Camilla Hamid för Dansukker