Saum rolne semla

- Recept Camilla Hamid
Saum rolne är smördegsrullar från Balkans kök som i vanliga fall fylls med maräng eller vaniljkräm. Den här gången fyller jag dem med mandelmassa och kardemummagrädde för semmelfeeling.

Betyg (27 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g rostad och skalad sötmandel
2,5 dl Dansukker Florsocker
25 g Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 äggvitor
1 smördegsrulle à 250 gram
1 tsk malen kardemumma
4 dl vispgrädde

Dansukker Florsocker till garnering

Instruktioner

Gör såhär:
1. Mixa mandlarna fint i matberedare.
2. Tillsätt äggvita, Florsocker och Muscovadorörsocker tills du får en krämig massa.
3. Plasta in mandelmassan medan du gör resten av receptet.
4. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
5. Täck en plåt med bakplåtspapper-
6. Rulla ut smördegen och låt tina i ca 10 minuter innan du skär den i ca 1,5 cm breda remsor.
7. Forma lika många bitar aluminium till koner som du vill göra saum rolne.
8. Vira smördegsremsorna runt aluminiumkonerna. Lägg dem på plåten.
9. Grädda dina smördegsrullar i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna helt innan servering.
10. Vispa upp grädden tillsammans med kardemumman.
11. Fyll dina rullar med mandelmassa och kardemummagrädde. Pudra med florsocker och servera.

Recept Camilla Hamid för Dansukker

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.