Ingredienser
Scones
170 g vetemjöl
15 g Dansukker Florsocker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
50 g kallt smör
1 dl lättfil
Hallonsylt
250 g färska hallon
175 g Dansukker Syltsocker
Till servering
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Scones
Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Blanda mjöl, florsocker, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt skivat smör och finfördela det mellan fingrarna tills det påminner om brödsmulor. Arbeta samman degen med filmjölken. Vänd ut degen på mjölat bakbord och kavla till ca 2 cm tjocklek. Ta ut scones med en rund form (5,5 cm). Lägg bröden på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 8–10 minuter.
Hallonsylt
Lägg hallon och syltsocker i en gryta och koka upp. Låt småputtra i 3–5 minuter och häll sedan i en steril syltglasburk.
- Recept Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!