Scones med hallonsylt och vispgrädde

- Recept Anne au Chocolat
Avnjut de nybakade sconesen med hemgjord hallonsylt, vispgrädde och en god kopp te.

10 st.

Betyg (37 st)

Ingredienser

Scones
170 g vetemjöl
15 g Dansukker Florsocker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
50 g kallt smör
1 dl lättfil

Hallonsylt
250 g färska hallon
175 g Dansukker Syltsocker

Till servering
2 dl vispgrädde

Instruktioner

Scones
Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Blanda mjöl, florsocker, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt skivat smör och finfördela det mellan fingrarna tills det påminner om brödsmulor. Arbeta samman degen med filmjölken. Vänd ut degen på mjölat bakbord och kavla till ca 2 cm tjocklek. Ta ut scones med en rund form (5,5 cm). Lägg bröden på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 8–10 minuter.

Hallonsylt
Lägg hallon och syltsocker i en gryta och koka upp. Låt småputtra i 3–5 minuter och häll sedan i en steril syltglasburk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.