Semifreddo med choklad och apelsin

Semifreddo är en italiensk glassdessert som enkelt rörs ihop utan glassmaskin. I denna varianten med choklad, nougat och apelsin.

2 liter

Betyg (3 st)

Ingredienser

3 ägg
2 äggulor
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Glykossirap
5 dl vispgrädde
250 g mörk choklad, smält
100 g nougat, hackad
Skal från 1 apelsin, gärna obesprutad

Instruktioner

Lägg ägg, äggulor, vaniljsocker, socker och glykossirap i en värmetålig skål.

Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 6-8 minuter eller tills smeten är ljus och tjock. Ta bort från värmen och låt svalna något.

Vispa grädden. Blanda ner grädden försiktigt i äggblandningen tills det blir en jämn smet.

Häll ner den smälta chokladen och hackade nougaten. Rör ihop och tillsätt apelsinskalet.

Häll i en 2 liters form eller två mindre formar och frys i 6 timmar eller över natten.

Ta fram en stund innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!