Semifreddo med choklad och apelsin

Semifreddo är en italiensk glassdessert som enkelt rörs ihop utan glassmaskin. I denna varianten med choklad, nougat och apelsin.

2 liter

Betyg (15 st)

Ingredienser

3 ägg
2 äggulor
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Glykossirap
5 dl vispgrädde
250 g mörk choklad, smält
100 g nougat, hackad
Skal från 1 apelsin, gärna obesprutad

Instruktioner

Lägg ägg, äggulor, vaniljsocker, socker och glykossirap i en värmetålig skål.

Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 6-8 minuter eller tills smeten är ljus och tjock. Ta bort från värmen och låt svalna något.

Vispa grädden. Blanda ner grädden försiktigt i äggblandningen tills det blir en jämn smet.

Häll ner den smälta chokladen och hackade nougaten. Rör ihop och tillsätt apelsinskalet.

Häll i en 2 liters form eller två mindre formar och frys i 6 timmar eller över natten.

Ta fram en stund innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Affogato

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.