Semifreddo med choklad och apelsin

Semifreddo är en italiensk glassdessert som enkelt rörs ihop utan glassmaskin. I denna varianten med choklad, nougat och apelsin.

2 liter

Betyg (7 st)

Ingredienser

3 ägg
2 äggulor
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Glykossirap
5 dl vispgrädde
250 g mörk choklad, smält
100 g nougat, hackad
Skal från 1 apelsin, gärna obesprutad

Instruktioner

Lägg ägg, äggulor, vaniljsocker, socker och glykossirap i en värmetålig skål.

Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 6-8 minuter eller tills smeten är ljus och tjock. Ta bort från värmen och låt svalna något.

Vispa grädden. Blanda ner grädden försiktigt i äggblandningen tills det blir en jämn smet.

Häll ner den smälta chokladen och hackade nougaten. Rör ihop och tillsätt apelsinskalet.

Häll i en 2 liters form eller två mindre formar och frys i 6 timmar eller över natten.

Ta fram en stund innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!