Semifreddo med hallonrippel och pistage

Semifreddo är en läcker italiensk glassdessert som inte kräver glassmaskin. Vaniljglass med hallonrippel toppad med karamelliserade pistagenötter. En garanterad succé.

Ca 10 bitar

PT40M

40 minuter + 5 timmar i frysen

Betyg (99 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonrippel
250 g hallon
1 dl Dansukker Syltsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
Saft av 1/2 citron

Semifreddo
5 äggulor
2 äggvitor
150 g färskost
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Karamelliserade pistagenötter
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Rörsocker Strö Fairtrade
2 krm salt
100 g pistagenötter, skalade och osaltade

Instruktioner

Pressa hallon genom en finmaskig sil i en kastrull. Rör ner syltsocker, glykossirap och citronsaft och låt sjuda i 5 min. Låt svalna helt.

Klä en avlång form, cirka 2 liter, med plastfolie.
Separera äggulor och äggvitor.
Vispa ihop äggulor, färskost, socker och vaniljsocker.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en separat skål.
Vispa grädde i en separat skål.
Vänd försiktigt ner grädden i äggulorna och vänd därefter ner äggvitan.
Rör slarvigt ner 2/3 av hallonrippeln i smeten.
Häll smeten i formen och toppa med resterande rippel. Dra en sked eller kniv genom den översta rippeln för att göra mönster.  Ställ in i frysen i minst 5 timmar.

Sätt ugnen på 175 °C. Blanda sirap, socker och salt i en kastrull. Rör ner pistagenötterna när sockret har börjat smälta. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 12–15 min. Rör om efter halva tiden. Ta ut och låt svalna. Grovhacka och ställ åt sidan.

Ta fram glassen cirka 15 minuter före servering och toppa med färska hallon och karamelliserade pistagenötter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?