Semifreddo med hallonrippel och pistage

Semifreddo är en läcker italiensk glassdessert som inte kräver glassmaskin. Vaniljglass med hallonrippel toppad med karamelliserade pistagenötter. En garanterad succé.

Ca 10 bitar

PT40M

40 minuter + 5 timmar i frysen

Betyg (120 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonrippel
250 g hallon
1 dl Dansukker Syltsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
Saft av 1/2 citron

Semifreddo
5 äggulor
2 äggvitor
150 g färskost
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Karamelliserade pistagenötter
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Rörsocker Strö Fairtrade
2 krm salt
100 g pistagenötter, skalade och osaltade

Instruktioner

Pressa hallon genom en finmaskig sil i en kastrull. Rör ner syltsocker, glykossirap och citronsaft och låt sjuda i 5 min. Låt svalna helt.

Klä en avlång form, cirka 2 liter, med plastfolie.
Separera äggulor och äggvitor.
Vispa ihop äggulor, färskost, socker och vaniljsocker.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en separat skål.
Vispa grädde i en separat skål.
Vänd försiktigt ner grädden i äggulorna och vänd därefter ner äggvitan.
Rör slarvigt ner 2/3 av hallonrippeln i smeten.
Häll smeten i formen och toppa med resterande rippel. Dra en sked eller kniv genom den översta rippeln för att göra mönster.  Ställ in i frysen i minst 5 timmar.

Sätt ugnen på 175 °C. Blanda sirap, socker och salt i en kastrull. Rör ner pistagenötterna när sockret har börjat smälta. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 12–15 min. Rör om efter halva tiden. Ta ut och låt svalna. Grovhacka och ställ åt sidan.

Ta fram glassen cirka 15 minuter före servering och toppa med färska hallon och karamelliserade pistagenötter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!