Ingredienser
Hallonrippel
250 g hallon
1 dl Dansukker Syltsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
Saft av 1/2 citron
Semifreddo
5 äggulor
2 äggvitor
150 g färskost
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Karamelliserade pistagenötter
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Rörsocker Strö Fairtrade
2 krm salt
100 g pistagenötter, skalade och osaltade
Instruktioner
Pressa hallon genom en finmaskig sil i en kastrull. Rör ner syltsocker, glykossirap och citronsaft och låt sjuda i 5 min. Låt svalna helt.
Klä en avlång form, cirka 2 liter, med plastfolie.
Separera äggulor och äggvitor.
Vispa ihop äggulor, färskost, socker och vaniljsocker.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en separat skål.
Vispa grädde i en separat skål.
Vänd försiktigt ner grädden i äggulorna och vänd därefter ner äggvitan.
Rör slarvigt ner 2/3 av hallonrippeln i smeten.
Häll smeten i formen och toppa med resterande rippel. Dra en sked eller kniv genom den översta rippeln för att göra mönster. Ställ in i frysen i minst 5 timmar.
Sätt ugnen på 175 °C. Blanda sirap, socker och salt i en kastrull. Rör ner pistagenötterna när sockret har börjat smälta. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 12–15 min. Rör om efter halva tiden. Ta ut och låt svalna. Grovhacka och ställ åt sidan.
Ta fram glassen cirka 15 minuter före servering och toppa med färska hallon och karamelliserade pistagenötter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.