Semifreddo med ros och pistage

Semifreddo är en läcker italiensk glassdessert som inte kräver glassmaskin. En ljuvlig dessert smaksatt med rosenvatten och pistagenötter.

Betyg (0 st)

Ingredienser

2 ägg
1 dl Dansukker Glykossirap 
2 tsk Dansukker Vaniljsocker 
4 dl vispgrädde
250 g mascarpone färskost 
2 msk rosenvatten (eller apelsinjuice)
1 dl osaltade pistagenötter, grovhackade 

Dekoration
3 msk osaltade pistagenötter, grovhackade
ätbara blommor 

Instruktioner

1. Klä en avlång springform, cirka 1,5-2 liter, med plastfolie. 

2. Separera äggulor och äggvitor. 

3. Vispa äggvitor till ett hårt skum. 

4. Vispa äggulor och vaniljsocker krämigt i en separat skål. Tillsätt glykossirap och vispa ihop till en jämn smet. 

5. Vispa grädde och mascarpone krämigt i en separat skål. Vänd försiktigt ner ägguleblandningen och sist äggvitorna. Addera rosvatten och pistagenötter. 

6. Häll smeten i formen och frys i minst 4-5 timmar, gärna över natten. 

7. Ta fram glassen cirka 10 minuter före servering och toppa med pistagenötter och ätbara blommor. 

 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.