Semitorkade tomater med muscovadorörsocker

Semitorkade tomater med muscovadorörsocker som karamelliserar tomaterna och ger en härlig ton av lakrits. Perfekt som topping på pasta, sallad eller soppa. Ett smart och enkelt sätt att bevara tomater på.

15 minuter + 3 timmar i ugnen

Betyg (220 st)

Ingredienser

500g körsbärstomater 
2 vitlöksklyftor
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 krm salt 
1 dl olivolja 
 

Instruktioner

Sätt ugnen på 110°C.

Börja med att tvätta tomaterna noggrant. Halvera tomater och lägg på en plåt eller ugnsform. Dela vitlök i tunna skivor och strö över tomaterna. Strö över muscovadorörsocker och salt och ringla över ca 3 msk olivolja. 

Torka i mitten av ugnen i 110°C i ca 3 timmar. Sterielisera en lufttät glasburk och lägg i tomaterna. Täck med olja. 

Förvara i kylskåp. Hållbarhet ca 1 vecka.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.