Ingredienser
Blåbärssylt
300 g frysta blåbär
saften från 1/2 lime
1 1/2 dl Dansukker Syltsocker
Vetebullar
50 jäst för söta degar
5 dl mjölk
200 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
3 tsk kardemumma
ca 12-14 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Pensling
ägg + lite vatten +lite salt
Mandelmassa
3 dl sötmandel, utan skal
1 dl Dansukker Florsocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2-2 msk vatten
2-4 bittermandlar, valfritt
Garnering
5 dl vispgrädde
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Förbered blåbärssylten dagen innan. Blanda blåbär och syltsocker i en kastrull och koka cirka 5 minuter. Om du vill ha en slät sylt, mixa den snabbt. Häll upp sylten i en varm, väl rengjord glasburk. Förslut och förvara svalt över natten.
Gör vetebullarna. Smula jästen i en skål. Häll på mjölken och rör tills den löst sig. Blanda i sirap, kardemumma, smör och nästan allt vetemjöl.
Arbeta därefter in mjölet till degen släpper skålens kanter, cirka 10 minuter. Tillsätt saltet mot slutet. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela i cirka 40 bitar som rullas till bullar. Lägg på plåt och låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225-250 °C.
Pensla med uppvispat ägg, vatten och salt. Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Skålla, skala och mal nästan all mandel. Tillsätt sockret, vatten och riv ner bittermandel. Mixa till en massa.
Vispa grädden och skär av ett lock från bullarna och spritsa mandelmassa på nederdelen. Lägg en sked med blåbärssylt över mandelmassan och spritsa sedan grädden över sylten. Lägg på locken. Dofta över florsocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?