Semmelsockerkaka

Semmelsockerkaka, ett enkelt sätt att få smaken av fastlagsbulle. Baka sockerkaka, spritsa på hemgjord mandelmassa, vispad grädde och pudra på florsocker.

ca 20 bitar

PT1H

ca 70 min

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Sockerkaka
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Mandelmassa
3 dl sötmandel, med eller utan skal
1 dl Dansukker Florsocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2-2 msk vatten
3-4 bittermandlar

Garnering
5 dl vispgrädde
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 l.

Smält smör och tillsätt mjölk. Låt svalna.

Vispa ägg och socker poröst och vänd ner smörblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål och vänd ner i äggsmeten. Rör om tills smeten är jämn och slät och häll den sedan i formen.

Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i 40-50 minuter.

Förbered mandelmassan. Skålla, skala och mal nästan all mandel, spara en halv dl och ställ åt sidan. Tillsätt socker, vatten och riv ner bittermandel. Mixa till en massa.

Grovhacka resten av mandeln och tillsätt i mandelmassan. Lägg i en spritspåse.

Vispa grädde och lägg i en spritspåse. Skär upp sockerkakan till bitar och spritsa på mandelmassa och seden grädde. Pudra med florsocker. Servera.

Tips!
Frys in den sockerkaka som blir över för att ta fram en stund innan du får gäster och servera med lättvispad grädde och färska bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullar

Kanelbullens dag – Vilken kanelbulle är du?

Det bästa med hembakat är att det blir unikt och personligt. Inget smakar bättre än något du gjort själv med kärlek. Så börja med vårt grundrecept, välj svenskt socker och låt fantasin styra. Forma, baka och njut – ha en härlig kanelbulle!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!