Ingredienser
Sockerkaka
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Mandelmassa
3 dl sötmandel, med eller utan skal
1 dl Dansukker Florsocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2-2 msk vatten
3-4 bittermandlar
Garnering
5 dl vispgrädde
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 l.
Smält smör och tillsätt mjölk. Låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst och vänd ner smörblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål och vänd ner i äggsmeten. Rör om tills smeten är jämn och slät och häll den sedan i formen.
Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i 40-50 minuter.
Förbered mandelmassan. Skålla, skala och mal nästan all mandel, spara en halv dl och ställ åt sidan. Tillsätt socker, vatten och riv ner bittermandel. Mixa till en massa.
Grovhacka resten av mandeln och tillsätt i mandelmassan. Lägg i en spritspåse.
Vispa grädde och lägg i en spritspåse. Skär upp sockerkakan till bitar och spritsa på mandelmassa och seden grädde. Pudra med florsocker. Servera.
Tips!
Frys in den sockerkaka som blir över för att ta fram en stund innan du får gäster och servera med lättvispad grädde och färska bär.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?