Senapssill

- Recept Johanna Cryer

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 paket 5-minuters sill (430 g)
0,5 dl vanlig senap
0,5 dl skånsk senap
1-2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
0,5 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
0,5 dl rapsolja
Salt och peppar efter smak
1 dl hackad purjolök
En näve hackad dill

Instruktioner

Börja med att blanda senap, Dansukker ljus sirap och muscovadorörsocker i en skål.

Tillsätt olja, salt och peppar och vispa tills allt blandas ordentligt. Hacka purjolöken och dillen och rör ner i blandningen.

Skölj och dela sillen i bitar, lägg i blandningen och rör om försiktigt så att sillen täcks av senapssåsen. Låt stå i kylskåp i minst ett par timmar, gärna över natten för bästa smak.

Den här sillen är en riktig julklassiker som blir ännu godare med den fina sötman från Dansukker. Perfekt för er som vill ge julbordet en extra smakfull och festlig touch!

- Recept Johanna Cryer @johannacryer

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.