Sgroppino

En italiensk citronsorbetdrink. Molto bene som en bubblande lätt efterrätt efter en mättande middag. Passar alla fester.

8 glas

PT40M

40 min + 5 timmars frystid

Betyg (307 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Citronsorbet
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker 
1/2 dl Dansukker Glykossirap 
1 1/2 dl vatten 
rivet skal från 2 citroner 
3 dl färskpressad citronfruktssaft, (ca 5 stycken) 
1 äggvita 

Till drinken 
mousserande vin, alkoholfritt går lika bra

Instruktioner

Koka upp socker, glykossirap, vatten och rivet skal från en citron i en kastrull. Låt sjuda i ca 5 min. Sila bort skalet och kyl ner sockerlagen.

Pressa ut saften från citronerna och häll ner i sockerlagen. Vispa äggvita till ett fast skum och vänd ner i sockerlagen.

Kör blandningen i glassmaskin eller ställ i frysen i minst 5 timmar, rör om då och då. Skopa upp sorbeten i 8 glas och häll över mousserande vin, servera direkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.